Jij bent een ondernemende en gedreven onderzoeker met een sociaal wetenschappelijke achtergrond. Je vindt het belangrijk dat onderzoek maatschappelijk relevant is en dat de resultaten gebruikt worden in de (bestuurs)praktijk.

Je bent in staat om inwonerpeilingen op te zetten, te analyseren en te rapporteren in heldere tekst en aantrekkelijke visuals. Je vindt het leuk om mee te denken met gemeenten in de vraagstelling, in het ontwerp van peilingen en je wilt bijdragen aan inwonerparticipatie in brede zin.
Het in stand houden van de inwonerpanels zie jij als een uitdagende klus, je denkt creatief en bent ondernemend, om samen met de gemeentelijke opdrachtgevers de kwaliteit van de panels te verbeteren.

Jij wordt een drijvende kracht van de inwonerpanels bij Kennispunt Twente, maar je hebt ook ambities om dit bij meer gemeenten op te zetten. Je kunt zowel goed zelfstandig als in teamverband werken en hebt affiniteit met het werken voor de overheid.

Herken jij je hierin? Dan ben jij de sociaal wetenschappelijk onderzoeker die wij zoeken!

Jouw werkzaamheden

Kennispunt Twente zoekt een onderzoeker die enthousiast wordt van onderzoeken over uiteenlopende onderwerpen via de 5 inwonerpanels die ze in beheer heeft.
Jij bent het aanspreekpunt van de gemeentelijke opdrachtgevers, denkt mee in vraagstelling en ontwerp. Je analyseert de resultaten (SPSS, R) en hebt oog voor betrouwbaarheid en validiteit. Je bent in staat de resultaten mondeling en schriftelijk op overtuigende wijze te presenteren en je denkt mee over de (politieke) opvolging.
Je bent (mede) verantwoordelijk voor de coördinatie, accountmanagement, panelmanagement, ontwikkeling en de technische aspecten van de panels. Je bent ondernemend en weet het bestaande netwerk te onderhouden en te enthousiasmeren. Je ziet het als een uitdaging om van de inwonerpanels een groter Twents succes te maken.

Jouw kwaliteiten

Werken als onderzoeker vraagt speciale kennis en vaardigheden van jou.

Je beschikt over een afgeronde relevante (universitaire) opleiding waarbinnen je ruime aandacht hebt gegeven aan kwantitatieve onderzoeksmethoden en –technieken. Bijkomende kwalitatieve ervaring is een pré.

Verder heb je

  • aantoonbare ervaring met (toegepast) onderzoek in een praktische context
  • een goed netwerk en binding met de regio Twente.
  • aantoonbare ervaring met projectmanagement.
  • kennis en ervaring in het werken met relevante programma’s als SPSS, R (Studio).
  • je bent ondernemend, creatief en communicatief. Je kunt dit met sprekende voorbeelden illustreren.
  • je laat je niet uit het veld slaan bij een tegenslag en je bent oplossingsgericht.
  • je kunt goed samenwerken met relaties en collega’s met verschillende achtergronden, en je communiceert overtuigend, zowel schriftelijk als mondeling (in de Nederlandse taal)

Ons aanbod

Kom je bij ons werken, dan bieden wij jou een uitdagende baan voor 32 - 36 uur per week, in een dynamische werkomgeving waar het nemen van initiatief wordt gewaardeerd. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, bij SamenTwente (gastheer van Kennispunt Twente). Voelt het na dit jaar goed, van beide kanten, dan behoort een verlenging of een vast contract tot de mogelijkheden.

Het salaris dat we je bieden is, afhankelijk van opleiding en ervaring, vastgesteld op maximaal € 4.863- bruto per maand (schaal 10) bij een fulltime dienstverband van 36 uur.
Naast het salaris zijn er ook een aantal interessante extra’s, waaronder een Individueel keuze budget van 17,05%.

Hybride werken behoort tot de mogelijkheden, inclusief een thuiswerkvergoeding en de mogelijkheid tot het volgen van opleiding/cursussen.
Reis je met het OV? Ons Twentehuis bevindt zich op loopafstand van Centraal Station Enschede.
Verder hebben we bij SamenTwente een actieve personeelsvereniging waaraan je deel kunt nemen.

Detachering vanuit de interne Twentse arbeidsmarkt behoort tot de mogelijkheden.
Een voorwaarde voor indiensttreding is het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Over Kennispunt Twente en jouw team

Kennispunt Twente is een onderzoeksbureau met een onafhankelijke positie, dat een breed scala aan onderzoeken uitvoert.
Het is het eerste aanspreekpunt en een betrouwbare partner in divers (beleids-) onderzoek voor de 14 Twentse gemeenten, voor het samenwerkingsverband SamenTwente en voor de maatschappelijke partners.

Kennispunt Twente stelt zich tot doel om de kennispositie van de gemeenten in Twente en van de regio Twente te versterken. Naast het leveren van hoogwaardige sturingsinformatie vervult Kennispunt Twente een rol in burgerparticipatie, onder andere met het onderhouden van inwonerspanels en het uitvoeren van peilingen. Kennispunt Twente draagt hierdoor bij aan een betere leefomgeving voor de Twentse inwoners en een mooi, gezond en veilig Twente.

Kennispunt Twente bestaat uit ongeveer 25 mensen; onderzoekers (zowel kwantitatief als kwalitatief), dataspecialisten (met uiteenlopende achtergronden) en stage- en afstudeerstudenten. De sfeer laat zich typeren als collegiaal, open, ambitieus en informeel.

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Nikki van Bart, onderzoeker, via telefoonnummer 06 460 12 586. Of neem contact op met Joris van Hoof, manager Kennispunt Twente, via telefoonnummer 06 296 47 950.
Nikki en Joris vertellen je graag meer over Kennispunt Twente en deze vacature.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan kan je contact opnemen met de collega’s van team P&O, via telefoonnummer 053 487 66 36.

Reageren

Ben jij die sociaal wetenschappelijk onderzoeker die wij zoeken, en wil jij graag ons team komen versterken?

 Stuur ons dan jouw motivatie en cv.

Je kunt tot en met 14 juni 2023 reageren op deze vacature door gebruik te maken van bovenstaande "solliciteer" knop. Wij streven ernaar om op 16 juni naar de sollicitanten te reageren. De eerste gespreksronde met de selectiecommissie vindt plaats op 22 juni. Gelieve daar in je agenda mee rekening te houden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Samen Twente aanvaardt geen ongevraagde hulp van bureaus voor deze vacature.